Woonzorgcentrum heeft kerk als restaurant (video)

Video: 

LEUVEN - In de Brabançonnestraat in Leuven is het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Vincentius van Orpea ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de bewoners, hun families en tal van genodigden waaronder burgemeester Louis Tobback. Tijdens een rondleiding kreeg hij een uitgebreide briefing over de zorgverlening en over de culinaire capaciteiten van dit woonzorgcentrum. Het restaurant ervan bevindt zich namelijk in de betoverende setting van de gerestaureerde oude Sint-Alfonsuskerk.

“Ik vind het een knappe prestatie om van deze bijzonder attractieve en historische kerk met zijn Byzantijnse mozaïeken zoiets te maken.” zegt Dirk De Gent, de Deken van Leuven.

Bewoonster Dolly Verscuren vertelt dat ze het in Sint-Vincentius naar haar zin heeft. “Het is heel prachtig om hier te zitten om te eten. Het is voor ons alle dagen vakantie.” onderstreept ze.

Volgens Directeur Marleen Marynissen maakt de kerk het woonzorgcentrum inderdaad uniek. “Daar elke middag kunnen eten, is voor de bewoners een heel speciale beleving.” zegt Marynissen.  Maar los daarvan probeert ze er ook voor te zorgen dat de bewoners zich thuis voelen in Sint-Vincentius.  “Het is een heel mooie omgeving maar tenslotte is het de manier waarop wij de bewoners tegemoet treden die maakt of iemand zich hier welkom voelt.” besluit ze.

Woonzorgcentrum heeft kerk als restaurant
Tags: