Orpea neemt 70 nieuwe assistentiewoningen in De Haan in gebruik (video)

Video: 

DE HAAN – “Ik vind het indrukwekkend. Het is groots en positief heel mooi afgewerkt voor de inwoner. Het stemt mij heel tevreden. De burgemeester van De Haan Peter Breemersch noemt de aanwezigheid van de 70 assistentiewoningen van Orpea zeer belangrijk. “Voor mijn gemeente is dit een meerwaarde. Want omwille van de vergrijzing van onze maatschappij en zeker aan de kust zal dit woonaanbod meer mensen naar onze gemeente trekken.” legt hij uit.  

Combinatie

De unieke combinatie van assistentiewoningen met een woonzorgcentrum op dezelfde site, biedt tal van voordelen voor de mensen. Dat zegt Marc Verbruggen Gedelegeerd Bestuurder van Orpea België. “Wanneer hun zelfredzaamheid afneemt, kunnen ze eenvoudigweg naar een andere vleugel van het gebouw waar de zorgdienstverlening aangepast is aan hun niveau van zelfredzaamheid. Omdat ze in dezelfde omgeving blijven, verloopt die overgang veel vlotter.” zegt hij.

Zorg

Zorgverlener Orpea wil zich met het niveau van de aangeboden diensten onderscheiden. Volgens Nancy Matroye, de adjunct-directeur van Golf By Zilverduin, is deze site geen typisch woonzorgcentrum. “De infrastructuur mag gerust als hotel beschouwd worden. Maar de zorg is nog steeds onze hoofdactiviteit waarbij gastvrijheid, een mooie omgeving en lekker maaltijden een mooie surplus voor onze bewoners vormen.” verduidelijkt ze.

Elektronisch zorgdossier

Ook op medisch vlak hanteert Orpea een moderne aanpak. “Voor elke nieuwe bewoner stelt ons  multidisciplinair team een individueel zorgplan op dat in een elektronisch zorgdossier opgeslagen wordt. Zo hebben we een perfect overzicht van welke specifieke zorgen onze bewoners nodig hebben, zelfs voordat we hun kamer binnengaan.” legt hoofdverpleegkundige Nele Andries uit.

Voordelen

Willy Pauwels, een bewoner van het eerste uur, omschrijft de voordelen van zijn assistentiewoning op de site van Orpea in De Haan als volgt. “Als ge niets nodig hebt, doet ge de deur van uw appartement dicht en je bent op u zelf. En als ge iets nodig hebt, trekt ge de deur open en heb je alle hulp die nodig is.” getuigt hij.

Orpea neemt 70 nieuwe assistentiewoningen Golf by Zilverduin in De Haan in gebruik
Tags: