Nieuw woonzorgcentrum Het Dorp ingehuldigd (video)

Video: 

HOUTHALEN-HELCHTEREN – Burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren loofde in zijn openingstoespraak volop de kwaliteit van de zorg in het nieuwe woonzorgcentrum. “Ik stel vast dat Orpea in Het Dorp sterk inzet op speciale waarden en op het geven van respect aan de bewoners en daar slaagt het volgens mij voor honderd procent in.” zei burgemeester Yzermans.  Volgens hem kan Het Dorp een bestseller en een voorbeeld worden van hoe privé en publiek de kwaliteit in het aanbod van woonzorgcentra in Vlaanderen kunnen aanvullen.

Combinatie met assistentiewoningen

Afgevaardigd bestuurder van Orpea België Marc Verbruggen noemde het een grote eer om het eerste woonzorgcentrum van Orpea in de provincie Limburg te mogen openen. Hij onderlijnde daarbij dat de site Het Dorp zowel een woonzorgcentrum als assistentiewoningen heeft. “In de ruime assistentiewoningen hebben de mensen hun eigen autonomie met een eigen kitchenette, een eigen salon en eetkamer. In het vlakbij gelegen woonzorgcentrum kunnen ze mee aan het sociale leven deelnemen. En indien nodig en gewenst, worden daar alle diensten aangeboden met inbegrip van de zorgverlening.” legt Verbruggen uit.

Positief

Die combinatie ervaren bewoners Helena en Frans van zo’n assistentiewoning als zeer positief. “Het is fijn dat we, indien we hulp nodig hebben, die onmiddellijk kunnen krijgen. Daarom hebben we die stap ook gezet.” vertellen ze.

Voordelen

Algemeen Directeur van Het Dorp Danny Currinckx ziet in de combinatie van een woonzorgcentrum met assistentiewoningen niets dan voordelen. “De mensen kunnen beroep doen op ons restaurant en op de volledige ondersteuning van ons woonzorgcentrum. Die omkadering van zorg met een kwaliteitsvolle beleving en detailgerichte kleine dingen maken het geheel.” zegt Currinckx.

Iedereen fier

En dat geheel bestaat ook uit toegewijd personeel. Dat bevestigt Anneleen Kuppens de Adjunct Directeur van Het Dorp. “Ik werk hier graag omdat ik hou van de zorg voor mensen en van het sociaal contact.” vertelt ze fier.   

Maar zij is niet de enige die fier is in Het Dorp. Bewoonster Mimi Baeten mocht tijdens de inhuldiging van het nieuwe woonzorgcentrum van Orpea het officiële lintje doorknippen en dat vond ze een hele eer. “Ik voelde me geflatteerd.” zei ze na afloop van de ceremonie.  

Orpea heeft in België woonzorgcentra van alle niveaus met in het totaal 7.200 bedden. En vanaf nu dus ook in Limburg.

Nieuw woonzorgcentrum Het Dorp ingehuldigd Orpea Houthale-Helchteren
Tags: