James Ensor officieel ingehuldigd door burgemeester Johan Vande Lanotte

Video: 

OOSTENDE - Burgemeester Johan Vande Lanotte is zeer blij met de komst van James Ensor want in zijn stad Oostende is er een tekort aan rusthuizen. “Wij hebben alle soorten nodig maar dit is wel een hele mooi op een unieke ligging.” zei de burgemeester. Over het zorgniveau had hij de indruk dat men in James Ensor heel bezorgd is om de bewoners ervan goed te helpen en te verzorgen en om ze zich zoveel mogelijk thuis te laten voelen.

Succes

James Ensor opende 11 maanden geleden de deuren. Het telt vandaag 109 bewoners op een totaal aantal bedden van 124. Algemeen Directeur Annemie Allossery verklaart dit een groot succes door de luxueuze kamers en het groot comfort van wonen in James Ensor. “Maar tegelijkertijd wil ik ook de nadruk leggen op de zorg die we hier bieden afhankelijk van de graad van zorgbehoevendheid.” zegt Allossery.

De directeur van James Ensor doet haar job graag. “Mensen motiveren om zich dagdagelijks in te zetten voor het welzijn van de bejaarden is enorm belangrijk.” vindt ze.

Bekroning

Met die wetenschap in het achterhoofd, was de officiële opening van James Ensor voor alle aanwezigen een mooie bekroning. Dat bleek ook uit de verschillende getuigenissen van zowel bezoekers als bewoners.

Zo vertelt bewoonster Marcelina Belpaeme dat ze het in James Ensor zeer goed stelt. “Ik ben hier gelukkig en ik heb hier een vriendin gevonden” zegt ze. Haar dochter en haar kleindochter zijn blij dat ze het hier zo naar haar zin heeft.

Onder de indruk

Kala Naert bezoekt James Ensor voor de eerste keer en zegt dat ze zoiets nog nooit gezien heeft. “Ik deed vroeger stage in verschillende mooie rusthuizen maar dit is ongelooflijk.” getuigt ze.  Ze is onder de indruk van de ligging en van de verzorging in James Ensor. “Ik denk dat de mensen die hier terechtkomen echt in de watten worden gelegd.” voegt ze eraan toe.  

Glimlach

Bewoner Roch Campana zegt dat hij het geluk heeft gehad om deze plaats te vinden. Hij noemt het personeel zeer begaan en competent. “Men werkt hier steeds met een glimlach  op het gezicht.” vertelt hij. Op de vraag of hij in James Ensor gelukkig is, antwoordt hij dat gelukkig zijn een groot woord is als je in een rusthuis zit. “Maar voor een rusthuis is dit het beste dat je kan vinden.” onderstreept Roch Campana.

James Ensor officieel ingehuldigd door burgemeester Johan Vande Lanotte
Tags: