Woonzorgcentrum in ex-luxehotel officieel geopend (video)

Video: 

ANTWERPEN - Woonzorgcentrum Park Lane aan het Antwerpse stadspark is officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever. Hij kreeg vooraf een rondleiding in dit voormalige vijfsterren Radissonhotel dat tot een woonzorgcentrum van topniveau werd gerenoveerd. 

Park Lane heeft moderne kamers voor in het totaal 156 bewoners, een restaurant met een viergangenmenu van sterrenchef Yves Matagne, een wellness; inclusief sauna, zwembad met jacuzzi en hamam. 

Rolls Royce

Bart De Wever beaamde in zijn toespraak dat Park Lane zeer luxueus is. “Met deze Rolls Royce van de rusthuizen worden in het centrum van Antwerpen 100 arbeidsplaatsen gecreëerd.” zei De Wever.

Op de vraag of Park Lane dan alleen voor enkelingen is weggelegd, antwoordde hij dat er senioren in alle soorten en maten zijn. “Voor mensen die goed geboerd hebben en hun oude dag in relatieve luxe willen doorbrengen, hoort dit niveau er ook bij. Het aanbod van de zorgsector voor deze groep van mensen krijgt stilaan vorm. En dat is niet verkeerd.” reageerde De Wever.

Kwaliteit

Volgens gedelegeerd bestuurder Marc Verbruggen van Orpea België hanteert Orpea drie sleutelwoorden “Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit!” zegt hij. “Onze teams worden permanent opgeleid waardoor we aan onze bewoners deze kwaliteit en levensgenot kunnen aanbieden.”

Franse dokter

De Orpea-groep werd 27 jaar geleden opgestart door de Franse dokter Jean-Claude Marian. Vandaag telt zijn groep 70.000 bedden in Europa waarvan 5.000 in België. “Het is heel belangrijk dat we onze bewoners een omgeving aanbieden waarin verder geleefd wordt met een aangename voeding en omgeving waar de bewoner met mensen van de dezelfde leeftijd kan praten en communiceren en waar er een goed animatie is.” zegt dokter Marian.

Op de vraag wanneer hij zelf op rust zal gaan, antwoordt hij dat hij dit zo lang mogelijk zal uitstellen. “Mijn werk is een passie die me blijft boeien. Zolang ik in goede gezondheid verkeer, blijf ik verder werken.” Zegt de voorzitter van Orpea.  

Passie voor zorg

Deze passie voor zorg wordt in Park Lane zeer gewaardeerd. Dat getuigt bewoonster Adriana Mennekens. “De mensen hier zijn zeer beleefd en vriendelijk. En het eten en de verzorging is goed.” vertelt ze.  Mikael Shamim van Orpea Belgium waardeert deze uitspraak en zegt dat het team van Park Lane er alles aan doet om de bewoners het naar hun zin te maken.

Nieuwe dimensie

Dankzij de investering van 28 miljoen euro in Park Lane voegt Orpea Belgium een nieuwe, vijfsterrendimensie toe aan het Vlaamse zorglandschap. Hiermee biedt Orpea in alle segmenten van de ouderlingenzorg een kwaliteitsaanbod aan.

Woonzorgcentrum in ex-luxehotel officieel geopend