"Diamanten en Antwerpen delen hetzelfde DNA" (video)

Video: 

ANTWERPEN – Het startschot van de campagne “Diamonds & Antwerp, it’s in our DnA” werd door Antwerps Burgemeester Bart De Wever en CEO van het Antwerp World Diamond Centre Ari Epstein gegeven.  Dat deden ze door in de diamantwijk een levensgroot portret met 16 vertegenwoordigers uit de sector te onthullen.

Waarden

Het portret symboliseert de diamantgemeenschap in al haar diversiteit en eigenheid en bevat tien waarden waar Antwerpen binnen de internationale diamantwereld voor gekend staat: het beste handelscentrum ter wereld, waar duurzaamheid, transparantie, integriteit en kwaliteit vooropstaan, waar vakmanschap een passie is en traditie en innovatie samenkomen, een diverse gemeenschap actief is die stuk voor stuk belang hechten aan waarden en tradities. 

DNA

Doordat de sector al meer dan 550 jaar gevestigd is in de stad en mensen van overal ter wereld naar Antwerpen brengt, maakt de sector net zozeer van het DnA van de stad uit, als dat de stad deel uitmaakt van het DnA van de diamantsector. Antwerpen dankt haar internationale allure aan de diamantsector, net zoals de diamantsector haar naam en faam dankt aan de stad. De campagne Diamonds & Antwerp, it’s in our DnA is dan ook een ode aan die unieke band.  

Charter

Samen met het campagnebeeld werd ook een charter met de 10 kernwaarden van de Antwerpse diamantsector gelanceerd. Ook Burgemeester Bart De Wever zette daar zijn digitale handtekening onder. Via de website www.diamondsandantwerp.be kunnen trouwens alle Antwerpenaren het DnA-charter te ondertekenen en zo ambassadeur worden van de stad en haar diamantsector.

Internationaal

De campagne die vandaag in Antwerpen van start ging, wordt vanaf september ook internationaal gepromoot.

Diamanten en Antwerpen delen hetzelfde DNA